CV

Steven de Jong is sinds 2007 redacteur bij NRC. Hij werkte als internetredacteur, opinieredacteur, weekendverslaggever, columnist en tegenwoordig mediaredacteur. In die rollen schreef hij 1000+ artikelen en deed hij de eindredactie van 3000+ krantenpagina’s. Vanaf 2020 freelancet hij ook voor andere media en helpt hij ondernemers een boek te publiceren. In 2017 debuteerde hij bij uitgeverij Lebowski met de roman Bezorgde Burgers – de heroïsche strijd van één man tegen de wereld.

Steven is ingenieur in de milieutechnologie en studeerde af op risico- en crisiscommunicatie. Eerder werkte hij als adviseur voor overheden op het gebied van burgerparticipatie. In die hoedanigheid schreef hij het non-fictieboek De Lastige Burger (Van Duuren, 2008), over klantdenken in het publiek domein.

Momenteel werkt Steven als rechtbankverslaggever aan het boek ‘Wettig en overtuigend bewezen’ (werktitel), dat in 2022 verschijnt. Voor schrijfklussen of zomaar een vraag: graag een e-mail naar info@stevenschrijft.nl. Op deze site een kleine selectie uit zijn werk. Meer op: Stevendejong.nl/category/journalistiek en Journa.com/steven-de-jong.

Freelance boekredacteur en journalist

Rechtbankverslaggever (strafzaken)

Recensent van boeken, podcasts en series

Auteur van boeken (fictie, non-fictie)

Redacteur NRC (2007-heden – zowel schrijvend als eindredactie)

Ingenieur milieutechnologie (afgestudeerd in risico- en crisiscommunicatie)

Meer informatie: www.stevendejong.nl